Έλεγχος τοξικότητας - Αποτοξίνωση

Φυσιοθεραπεια Θερμη Θεσσαλονικης και Βιοσυντονισμος

   Η μόλυνση του περιβάλλοντος, η κακή διατροφή, το καθημερινό stress και πολλοί άλλοι παράγοντες υποβιβάζουν τις προσπάθειές μας να ζούμε μια ζωή όσο πιό καθαρή γίνεται. Οι τοξ’ινες είτε προέρχονται από το περιβάλλον(εξωγενείς) ε’ιτε παράγονται από τον οργανισμό(ενδογενείς) και χωρίζονται σε υδατοδιαλυτές τοξίνες (υδρόφιλες) και λιποδιαλυτές(λιπόφιλες). Οι υδατοδιλυτές τοξίνες αποβάλλονται πιο εύκολα ενώ οι λιποδιαλυτές τοξίνες αποθηκεύονται στο λίπος. Οι εξωγενείς τοξίνες μπορούν να εισέλθουν στον οργανισμό μέσω της τροφής (αγωγή φαρμάκων,φυτοφάρμακα,ορμόνες τροφίμων), μέσω της αναπνοής (καυσαέρια, καπνός τσιγάρων, spray), μέσω του δέρματος (καινούρια ρούχα, καλλυντικά),ή μέσω της ακτινοβολίας (ηλιακό φώς, ακτίνες Χ, ακτινοθεραπεία). Άρα η παρουσία τοξινών στον οργανισμό προκαλείται άπό ένα συνδιασμό πολλών βλαβερών παραγόντων.

     Έχει παρατηρηθεί από τα Παγκόσμια Κλινικά Δεδομένα ότι το 70% των θεραπειών βασίζονται στην πολύ καλή αποτοξίνωση του οργανισμού. Γιαυτό το πρώτο βήμα είναι η αποτοξίνωση του εξωκυττάριου χώρου(matrix) αυτό περιλαμβάνει τον συνδετικό ιστό και το εξωκυττάριο υγρό που περικλύει όλα τα κύτταρα και τα όργανα του οργανισμού. Το matrix θεωρείται ένα ξεχωριστό ζωτικό σύστημα του οργανισμού. Είναι το πεδίο για όλα τα είδη stress(φυσκό,χημικό,ηλεκτρομαγνητικό,ψυχολογικό). Έχει τεράστιο ρόλο στη διατήρηση της ομοιόστασης του ψυχο-νευρο-ενδοκρινο-ανοσολογικού άξονα. Για την πλήρη αποτοξίνωση τοξικότητας πρέπει να καθαριστεί πλήρως το λεμφικό σύστημα και το κυκλοφορικό σύστημα για τυχόν μικρόβια,ιούς,παράσιτα που έχουν εισχωρήσει στο σώμα και το αίμα. Κλινικά συμπτώματα από την τοξικότητα του οργανισμού είναι: διαταραχές υπνου, δυκοιλιότητα, πονοκέφαλος, υπέρταση,υπογονιμότητα,πονοκέφαλος, υπέρταση,προβλήματα περιόδου,αλλεργίες,ατονία,συχνά κρυολογήματα,διακύμανση διάθεσης,ιογενείς ή παρασιτικές λοιμώξεις,ανεξήγητη μεταβολή του βάρους, σύνδρομο διαπερατού εντέρου,κατάθληψη, πρησμένα μάτια κά.

       Με την στοχευμένη αποτοξίνωση ο εξωκυττάριος χώρος (matrix) θα επιτρέπει στο κύτταρο να προσλάβει οξυγώνο και θρεπτικά συστατικά έτσι ώστε οι υποδοχείς του να είναι επαρκώς ενεργοποιημένα με τα σχετιζόμενα μόρια. Τα απεκριτικά όργανα, νεφρά, λεμφικό σύστημα, εντερικό σύστημα, ιδρωτοποιεί αδένες, δέρμα,πνεύμονες ενεργοποιούνται με στοχευμένες θεραπείες αποτοξίνωσης έτσι ώστε να ενισχύσουν την φυσιολογική απέκκριση των τοξινών.