Βιοσυντονισμός

Βιοσυντονισμός

Φυσιοθεραπεια Θερμη Θεσσαλονικης και Βιοσυντονισμος

Τι είναι;

Η θεωρία πίσω από τον βιο-συντονισμό είναι ότι η ύλη έχει συχνότητες συντονισμού και στο σώμα μας υπάρχουν διάφορες μορφές ενέργειας. 

Μία από αυτές είναι και η ηλεκτρομαγνητική, η οποία εκφράζεται με ταλαντώσεις. 

Το μήκος κύματος της ταλάντωσης ενός υγιούς ανθρώπου είναι διαφορετικό από το μήκος κύματος της ταλάντωσης που θα έχει κάποιο άτομο με κάποια παθολογική κατάσταση. 

Πείτε μας ότι έχετε ενημερωθεί μέσω του ιστότοπου μας και κερδίστε 10% έκπτωση στον Διαγνωστικό Έλεγχο με την μέθοδο του βιοσυντονισμού..!!

 

Οι παθολογικές ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις υπάρχουν μαζί με τις υγιείς ταλαντώσεις στο σώμα κάθε ασθενούς. Οι παθολογικές καταστάσεις στο σώμα διαταράσσουν την φυσιολογική κατάσταση ισορροπίας της ενέργειας στον οργανισμό. 

Το σώμα ασθενεί, επειδή αυτή η δυναμική ισορροπία δεν μπορεί να διατηρηθεί. 

Όταν το σώμα ασθενεί οι παθολογικές καταστάσεις μπορούν να γίνουν αντιληπτές από κάποια συσκευή, η οποία έχει την δυνατότητα να παράγει ένα υγιές κύμα ακριβώς αντίθετο από το παθολογικό κύμα (σαν να βάζαμε έναν καθρέφτη), έτσι δημιουργείται «συντονισμός» και εξουδετέρωση του παθολογικού κύματος, με τον τρόπο αυτό επέρχεται μία εξισορρόπηση της ενέργειας του οργανισμού, εξουδετέρωση των παθολογικών ταλαντώσεων και υποβοήθηση στην θεραπεία της ασθένειας. 

Είναι μια φυσική, γρήγορη, ακίνδυνη και ανώδυνη μέθοδος αποθεραπείας ασθενειών, χωρίς παρενέργειες, με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Αυτή η ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για τη διάγνωση, όσο και για τη θεραπεία όλων των ασθενειών.

Πώς λειτουργεί;

Η βασική ιδέα του βιοσυντονισμού είναι σχετικά απλή, αλλά οι εφαρμογές που προκύπτουν από αυτήν είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Ο ασθενής κρατάει δύο μπρούντζινα ραβδοειδή ηλεκτρόδια σε κάθε χέρι του, στα κάτω άκρα και στο κεφάλι υπάρχουν επίσης ηλεκτρόδια από τα οποία δίνονται διαδοχικά πληροφορίες σε ηλεκτρονική μορφή. Οι ηλεκτρικές πληροφορίες ακολουθούν τους κλασσικούς μεσημβρινούς του σώματος, απ’ όπου διανέμονται σε ολόκληρο το σώμα. Ο τρόπος που αντιδρά το κάθε όργανο και το κάθε οργανικό σύστημα στις πληροφορίες βοηθάει στην εκτίμηση της κατάστασης του οργανισμού.

Οι πιο συνηθισμένες εφαρμογές:

1. Μυοσκελετικά & πόνοι

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι, ακόμα και σε νεαρές ηλικίες, ταλαιπωρούνται σήμερα από χρόνια προβλήματα πόνου. 

Οι συνηθέστερες παθήσεις είναι: Αυχενικό σύνδρομο, Πόνοι μέσης/οσφυαλγία, Ισχιαλγία, Τενοντίτιδα, Περιαρθρίτιδα, Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, Επικονδυλίτιδα, Άκανθος, Οστεοαρθρίτιδα, Πόνοι μέσης/οσφυαλγία, Πόνοι περιόδου, Πονοκέφαλος/ημικρανία, Αρθριτικοί/ρευματικοί πόνοι, Μυϊκοί πόνοι, Ψύξη, «πιάσιμο», Πόνοι από τραυματισμούς/θλάσεις, κ.α. 

Εκτός αυτού, έχει θεαματικά αποτελέσματα στην θεραπεία των καταγμάτων και στην αποκατάστασή τους. 

2. Εκτίμηση την κατάστασης της υγείας των οργάνων και των συστημάτων του σώματος:

Μία γρήγορη και αξιόπιστη επισκόπηση ολόκληρου του οργανισμού που μας δείχνει ποια όργανα και ποια οργανικά συστήματα του οργανισμού είναι. Με το διαγνωστικό μας μηχάνημα μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε μια αξιόπιστη εκτίμηση του μυοσκελετικού – κυκλοφορικού – πνευμονολογικού – πεπτικού – ουροποιητικού – ανοσοποιητικού – ενδοκρινικού συστήματος και της λειτουργίας του εγκεφάλου. 

3.Ανίχνευση & θεραπεία παρασίτων, ιών, μικροβίων, βακτηρίων, μυκητών στον ανθρώπινο οργανισμό:

• Αποπαρασίτωση: Κάθε ζωντανός οργανισμός έχει παράσιτα έτσι και το ανθρώπινο σώμα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι επιλέγουμε να αποπαρασιτώσουμε τα κατοικίδιά μας αλλά όχι εμάς. 

Ο πιο γρήγορος τρόπος να εισχωρήσουν οι προνύμφες των παρασίτων στον οργανισμό μας είναι μέσω μολυσμένων τροφών: ανεπαρκώς πλυμένων φρούτων και λαχανικών, αίμα -ανεπαρκώς ψημένων και βρασμένων κρέατος, ψαριών, αβγών καθώς και χαβιαριού. Υψηλή συγκέντρωση παρασίτων έχουμε στα χοιρινά προϊόντα του εμπορίου (μπέικον, λουκάνικα, σαλάμια κλπ). Παράσιτα έχει επίσης το στάσιμο νερό στις διάφορες λίμνες. 

Ένας άλλος τρόπος να κολλήσουμε παράσιτα είναι μέσω των κατοικίδιών μας. Τα περισσότερα ζώα έχουν μέσα τους μια σειρά από παράσιτα και τ’ αυγά τους συχνά καταλήγουν στο περιβάλλον μέσω των περιττωμάτων του ζώου. Απ’ τα περιττώματα μεταφέρονται στο τρίχωμα του ζώου, και ο άνθρωπος μπορεί να μολυνθεί μ’ αυτά όταν χαϊδεύει το κατοικίδιό του, ή ακόμα και μέσω του αέρα. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα μικρά παιδιά, τα οποία αγαπάνε τα ζωάκια τους, καθώς και γιατις εγκύους και τους αρρώστους, το ανοσοποιητικό σύστημα των οποίων είναι ήδη αδύνατο. 

Τέλος, το δέρμα, η άμυνα του οποίου έχει γίνει πιο αδύνατη απ’ τα διάφορα χημικά συστατικά των κρεμών και των σαμπουάν, δεν είναι σε θέση να σταματήσει τα βακτηρίδια. 

• Συμπτώματα ύπαρξης παρασίτων στον οργανισμό: Μπορούμε να διαπιστώσουμε αν ένας άνθρωπος έχει μολυνθεί παρατηρώντας την εξωτερική του όψη, κάποιες δυσλειτουργίες στον οργανισμό του: σπυριά, σμηγματόρροια, φακίδες, πρόωρες ρυτίδες στο πρόσωπο, πρόωρη φαλάκρα, HPV, σκασίματα στις φτέρνες, ξεφλούδισμα και σπάσιμο των νυχιών, χρόνιες αμυγδαλίτιδες, πολύποδες, ροχαλητό. 

• Συμπτώματα ύπαρξης παρασίτων στις γυναίκες: Πόνοι, φλεγμονή στις ωοθήκες, επώδυνες έμμηνες ρύσεις (με αίμα), κούραση, διαταραχή του έμμηνου κύκλου. Στη συνέχεια σταδιακά αναπτυσσόμενο ίνωμα, μύωμα, ινοκυστική μαστοπάθεια, φλεγμονή των επινεφριδίων, της ουροδόχου κύστης και των νεφρών. 

• Συμπτώματα ύπαρξης παρασίτων στους άντρες: Προστατίτιδα, σεξουαλική ανικανότητα και στη συνέχεια αδένωμα, κυστίτιδα, άμμος και πέτρες στα νεφρά, στην ουροδόχο κύστη. Λόγω της μόλυνσης είναι δυνατόν να δημιουργηθούν ψυχολογικά προβλήματα

Ο τρόπος για να απαλλαγούμε από αυτά είναι απλός, γρήγορος και δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία. 

Πρόκειται για μια πολύ αποτελεσματική εναλλακτική θεραπευτική αγωγή που δρα μέσω του ηλεκτρισμού και των συχνοτήτων. Μακροχρόνιες έρευνες μοριακών βιολόγων, ανακάλυψαν ότι ο παλμός του συνεχούς ηλεκτρικού ρεύματος σε μια συγκεκεριμένη συχνότητα σκοτώνει τα παράσιτα που βρίσκονται μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Αυτά περιλαμβάνουν όλους τους τύπους σκουληκιών, βακτηριδίων, ιών και μυκήτων καθώς και άλλους παθογόνους ιστούς. 

Τα παράσιτα αλλά και ο άρρωστος ιστός είναι θετικά φορτισμένα. Η εισαγωγή του ασθενικού ρεύματος (προσθήκη αρνητικών ιόντων) μέσω της Ηλεκτροθεραπείας καταστρέφει τα παράσιτα αντιστρέφοντας την πολικότητα τους. Θυμηθείτε ότι ο υγιής ιστός είναι αρνητικά φορτισμένος. 

Η θεωρία πίσω από αυτές τις μεθόδους βρίσκεται στο γεγονός πως κάθε ουσία ή οργανισμός δονείται σε μια συγκεκριμένη συχνότητα ή σε ένα συγκεκριμένο πεδίο συχνοτήτων. Π.χ. έχει βρεθεί πως το παράσιτο Fasciolopsis Buski δονείται στην συχνότητα περίπου των 434ΚΗz. Όταν τώρα αυτή η συχνότητα περάσει μέσα στο σώμα μας μέσω μιας γεννήτριας συχνοτήτων για μερικά λεπτά το παράσιτο αυτό εξολοθρεύεται. Αυτό συμβαίνει λόγω συντονισμού, όπως ακριβώς ένας υψηλός διαπεραστικός ήχος μπορεί να σπάσει ένα γυαλί. Έρευνες σε εργαστήρια έχουν αποδείξει πως πραγματικά αυτό συμβαίνει. 

Η χρήση της μπορεί να γίνει παράλληλα με τη θεραπεία που σας έχει δώσει ο γιατρός σας ή προληπτικά, σε περιπτώσεις που νιώθετε ότι ο οργανισμός σας χρειάζεται έξτρα βοήθεια για να αποκρούσει μια επερχόμενη ασθένεια ή απλά για να τον βοηθήσετε να αποτοξινωθεί. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να αντικαταστήσει την ιατρική γνωμάτευση ή/και θεραπεία.

4. Περιβαλλοντολογικές επιβαρύνσεις:

Το σύγχρονο περιβάλλον είναι γεμάτο τοξικές ουσίες. Στον αέρα, στην τροφή, ακόμα και στο νερό που πίνουμε. Ο βιοσυντονισμός μπορεί να δείξει αν υποβάλλουμε τον οργανισμό μας σε σημαντική έκθεση σε τοξικά για τις εγγενείς ανοχές του. 

5. Πρώιμη αναγνώριση ορμονικών διαταραχών:

Φαίνεται ότι στην εποχή μας οι ορμονικές διαταραχές είναι ιδιαίτερα συχνές. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού πάσχει από υποκλινικές (χωρίς ειδικά συμπτώματα) διαταραχές, που συχνά δεν φαίνονται σε εξετάσεις στο αίμα, αλλά η ορμονική αποκατάσταση βοηθάει σημαντικά. Επίσης, πολλές περιπτώσεις χρόνιας κόπωσης, πονοκεφάλων, ατονίας κ.τ.λ. οφείλονται σε ορμονικές διαταραχές. Οι διαταραχές συνήθως προέρχονται από τη σημαντική επιβάρυνση του περιβάλλοντος. 

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις εξετάσεις που μπορούν να γίνουν με τις συσκευές του βιοσυντονισμού. Ο συνδυασμός της κατάλληλης εξέτασης με τις κατάλληλες θεραπείες οδηγούν στα μέγιστα αποτελέσματα. 

6. Επάρκεια θρεπτικών ουσιών:

Αν και η διατροφή του μέσου Έλληνα είναι πλούσια σε θερμίδες, η κλινική εμπειρία δείχνει ότι πολλές σημαντικές θρεπτικές ουσίες απουσιάζουν. Οι κλασσικές εξετάσεις αίματος αδυνατούν να μας δείξουν με αξιοπιστία την πραγματική έλλειψη (όπως στο ασβέστιο του αίματος, που παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ το άτομο μπορεί να πάσχει από σημαντική οστεοπόρωση). Ο βιοσυντονισμός μπορεί να μας δώσει αρκετά πιο αξιόπιστες απαντήσεις για να θωρακίσουμε τον οργανισμό. 

Πού αποσκοπεί η μέθοδος;

Η μέθοδος του βιοσυντονισμού στοχεύει στην ολιστική προσέγγιση του ανθρώπου. Κάθε άνθρωπος διακατέχεται από το φυσικό, το πνευματικό και το ενεργειακό του επίπεδο. Πριν εκδηλωθούν ασθένειες στο φυσικό επίπεδο προϋπάρχουν διαταραχές στο πνευματικό/ψυχικό ή ενεργειακό μέρος. Όσοι περισσότεροι απ’αυτούς τους παράγοντες εντοπιστούν κι εξουδετερωθούν τόσο καλύτερο και μονιμότερο το αποτέλεσμα. Σ’ αυτούς τους παράγοντες συγκαταλέγονται η επίδραση αρνητικών ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών, η συσσώρευση ενέργειας σε σημεία εξωτερικών ή εσωτερικών ουλών του σώματος, η ελλιπής αποτοξινωτική λειτουργία του οργανισμού, η μυκητίαση του εντέρου, η ύπαρξη μικροοργανισμών και τοξινών που δρουν επιβαρυντικά προς το ανοσοποιητικό σύστημα, οι τροφικές δυσανεξίες, η κακή αφομοίωση βιταμινών και ιχνοστοιχείων και τα μπλοκαρίσματα σε ενεργειακά σημεία του σώματος.

Τι είδους προετοιμασία απαιτείται για τη θεραπεία;

Σε γενικές γραμμές, ο ασθενής δεν χρειάζεται να κάνει κάποια προετοιμασία πριν από τη θεραπεία. Μόνο στην περίπτωση που έχει προγραμματιστεί αγωγή απευαισθητοποίησης από κάποια τροφή, τότε είναι καλό να έχει ακολουθήσει αποχή για 3 μέρες πριν την προκαθορισμένη θεραπεία. Επίσης, εάν πρόκειται να γίνει αλλεργικό τέστ, είναι σκόπιμο να έχει σταματήσει η αντι-ισταμινική αγωγή (με την επίβλεψη του κλασσικού ιατρού) για τουλάχιστον 3 – 10 μέρες. Πριν ξεκινήσει η θεραπεία του νοσήματος, είναι απαραίτητο να εντοπιστούν και να εξουδετερωθούν οι σημαντικότεροι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τόσο τη διάγνωση όσο και την έκβαση της θεραπείας. Οι παράγοντες αυτοί είναι, κατά σειρά προτεραιότητας: 

α) η αρνητική επίδραση εξωτερικών ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών 

β) οι δερματικές ή εσωτερικές ουλές γ) η κακή αποτοξινωτική λειτουργία των οργάνων 

δ) η μυκητίαση του εντέρου

Τι αισθάνεστε κατά τη διάρκεια της θεραπείας;

Η εφαρμογή του βιοσυντονισμού, τόσο σε θέματα βιο-διάγνωσης και θεραπείας, είναι εντελώς ανώδυνη. Ο περισσότερος κόσμος συνήθως αισθάνεται χαλάρωση. Κάποιοι, αισθάνονται ζέστη ή τη ροή της θεραπευτικής ενέργειας στο σώμα τους. Σε άλλους, μπορεί να βγουν στην επιφάνεια συναισθήματα θλίψης ή πόνου.

Τι πρέπει να κάνετε μετά τη θεραπεία;

Συνιστάται η κατανάλωση 6 ποτηριών νερού μέσα στις επόμενες 24 ώρες μετά τη θεραπεία. Αποφύγετε το αλκοόλ για τουλάχιστον 6 ώρες μετά τη θεραπεία. Αν έχετε κάνει θεραπεία απευαισθητοποίησης σε κάποια αλλεργιογόνα ουσία (τροφή, γύρη, μέταλλα, απορρυπαντικά, κτλ.) συνιστάται να αποφύγετε την οποιαδήποτε επαφή, και φυσικά την κατανάλωσή της. Το χρονικό διάστημα, για το οποίο ισχύει αυτός ο περιορισμός, είναι διαφορετικό ανάλογα την ουσία. Σε γενικές γραμμές, αρκούν 7 μέρες αποχής. Όμως ειδικά για τα γαλακτοκομικά και τα σιτηρά, όπου απαιτούνται κατά μέσο όρο 3-6 θεραπείες, η αποχή πρέπει να συνεχιστεί έως την ολοκλήρωση τους. Εάν κάνετε θεραπεία κατά των μυκήτων του εντέρου, πρέπει να αποφεύγετε τη ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι. Εάν κάνετε θεραπεία κατά του πόνου λόγω μυοσκελετικών προβλημάτων, θα πρέπει να αποφεύγονται κινήσεις ή εργασίες που καταπονούν την προβληματική περιοχή.

Τι να περιμένετε μετά τη θεραπεία;

Ανάλογα την περίπτωση, ενδέχεται να νιώσετε άμεση βελτίωση των συμπτωμάτων σας, ή και μια αρχική επιδείνωση. Γενικά, το σώμα διατηρεί τα θεραπευτικά σήματα που έλαβε για τις επόμενες 7 μέρες μετά τη θεραπεία, που σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος γίνεται η επεξεργασία τους και βαθμιαία συντελείται η θεραπευτική αλλαγή. Έτσι, κάποιοι νιώθουν καλύτερα αμέσως μετά τη θεραπεία, άλλοι τη πρώτη ή δεύτερη μέρα μετά τη θεραπεία, άλλοι τη Πέμπτη μέρα. Επίσης, είναι πιθανό, ειδικά σε χρόνια περιστατικά πόνου, να υπάρξει μια αρχική αύξηση των ενοχλήσεων, λόγω της ενεργοποίησης των ιστών. Το ίδιο ισχύει στις περιπτώσεις ατοπικής δερματίτιδας, κνίδωσης ή ακόμα και ψυχολογικών προβλημάτων, εφόσον έχουν χρόνιο χαρακτήρα. Η αρχική αυτή επιδείνωση, εάν συμβεί, γίνεται κατά τις πρώτες 24 ώρες μετά τη θεραπεία και μετά αρχίζει η σταδιακή βελτίωση. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο, να νιώσετε δίψα, οπότε να υπάρξει και συχνοουρία ή ακόμα να έχετε διαρροϊκές κενώσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή η θεραπεία του βιοσυντονισμού ενισχύει τη διαδικασία της αποβολής τοξινών από τον οργανισμό.

Πόσο συχνά μπορεί/πρέπει να γίνεται η θεραπεία;

Ο οργανισμός επεξεργάζεται τα θεραπευτικά σήματα για τουλάχιστο 7 μέρες μετά τη θεραπεία. Γι΄αυτό το λόγο σε χρόνια περιστατικά, συνιστάται η επανάληψη της θεραπείας ανά εβδομάδα ή ανά δεκαήμερο. Μπορεί, όμως το μεσοδιάστημα να είναι αρκετά μεγαλύτερο, όπως π.χ. τρεις εβδομάδες στην περίπτωση κάποιων ορμονικών διαταραχών. Ωστόσο, σε οξεία περιστατικά, όπως π.χ. πυρετός, ίωση κι έντονος πόνος, η επανάληψη μπορεί να γίνει πολύ πιο σύντομα, ακόμα και κάθε μέρα. 

Αν η επόμενη συνεδρία δεν πραγματοποιηθεί μέσα στο συνιστάμενο χρονικό πλαίσιο δεν επηρεάζεται αρνητικά η έκβαση της θεραπείας. Η τακτική εφαρμογή της επισπεύδει το αποτέλεσμα, αλλά εάν υπάρξουν αναβολές τότε απλά καθυστερεί.

Πόσες θεραπείες απαιτούνται;

Ο αριθμός των θεραπειών που θα απαιτηθούν διαφέρουν ανάλογα τη περίπτωση. Δηλαδή, εξαρτάται από τη χρονιότητα της κατάστασης (τα χρόνια συμπτώματα απαιτούν περισσότερες θεραπείες), τη δύναμη αντίδρασης του οργανισμού και τον αριθμό των επιβαρυντικών παραγόντων, που συντελούν στην εδραίωση των συμπτωμάτων. 

Επίσης, εάν υπάρχουν πολλών ειδών προβλήματα υγείας, (π.χ. πόνοι σε διαφορετικά σημεία του σώματος, αλλεργίες, εντερικές διαταραχές) τότε πολύ πιθανόν να μην μπορούν να προσεγγιστούν θεραπευτικά όλα μαζί. Για το κάθε θέμα απαιτούνται διαφορετικά προγράμματα, δηλ. άλλο είναι το πρόγραμμα απευαισθητοποίησης από κάποια ουσία που προκαλεί αλλεργία και άλλο το πρόγραμμα για την τενοντίτιδα. Εκτός εάν υπάρχει κοινός παράγοντας που προκαλεί τα διαφορετικά συμπτώματα. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να ορίζονται οι προτεραιότητες στην αγωγή του κάθε ασθενή.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Η μέθοδος του βιοσυντονισμού δεν προκαλεί παρενέργειες, δηλαδή δεν μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση συμπτωμάτων ή διαταραχών που δεν προϋπήρχαν. Η εφαρμογή της για συκεκριμένο ιατρικό προβλημα δεν μπορεί να δημιουργήσει παρενέργειες σε άλλο όργανο ή σύστημα του οργανισμού. Είναι πιθανό, όμως, να υπάρξει μια αρχική επιδείνωση των συμπτωμάτων (ισχύει για περιπτώσεις χρόνιου πόνου, χρόνιων αλλεργιών, χρόνιων μπλοκαρισμάτων σε ενεργειακά σημεία του σώματος), επειδή το σημείο που δέχτηκε τη θεραπέια ενεργοποιήθηκε, γεγονός που σημειώνεται μόνο μέσα στις πρώτες 24 ώρες μετά τη θεραπεία. Εάν λοιπόν σημειωθεί αυτή η όξυνση στα συμπτώματα, θα κρατήσει από λίγες ώρες ως 2-3 μέρες. Ακόμα, είναι πιθανό λόγω αυξημένης αποβολής τοξινών από το σώμα, η οποία ενισχύεται από τη θεραπεία, να εμφανιστεί δίψα, συχνοουρία, εφίδρωση, διαρροϊκές κενώσεις, πονοκέφαλος. Αυτό ισχύει ειδικά για πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος. 

Καθώς ο οργανισμός δυναμώνει, μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα σ’άλλες περιοχές, π.χ. να αισθανθεί ο ασθενής μικροενοχλήσεις ή ζέστη σε σημεία που κάποτε παρουσίαζαν πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα είναι τώρα έτοιμο να χειριστεί αυτά τα ζητήματα και να τα εξουδετερώσει.

Μπορεί ο βιοσυντονισμός να διαγνώσει συγκεκριμένες ασθένειες;

Με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού δεν διαγνώσκονται παθήσεις, όπως με την κλασσική ιατρική. Δηλαδή δεν διαπιστώνονται και κατονομόζονται ασθένειες, όπως: αλλεργικό άσθμα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, υποθυρεοδισμός, ινομυαλγία, κ.α. Με τη μέθοδο αυτή, εντοπίζονται διαταραχές στα ενεργειακά συστήματα του οργανισμού. Επίσης, ταυτοποιούνται οι παράγοντες που επιβαρύνουν τη λειτουργία του σώματος. Έτσι π.χ. όταν ο ασθενής μας πεί ότι έχει δυσανεξία ως προς τη πρωτεϊνη του αγελαδινού γάλατος εξηγούμε στον εξεταζόμενο ότι αυτό μπροεί να συνεπάγεται μια ευρεία γκάμα συμπτωμάτων: δερματικές αντιδράσεις, εμφάνιση βλέννης στο αναπνευστικό σύστημα, γαστρεντερικές αντιδράσεις, κ.α. Πιο συγκεκριμένα, αν ο ασθενής έχει συμπτώματα του γαστρεντερικού συστήματος, με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού μπορεί απλώς να διαπιστωθούν οι παράγοντες που προκαλούν τα συμπτώματα αυτά, χωρίς όμως να μπορεί να καθοριστεί εάν πρόκειται για το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, τη νόσο του Crohn ή την ελκώδη κολίτιδα. Για το διαχωρισμό αυτό, πρέπει να γίνουν κλινικές εξετάσεις όπως κολονοσκόπηση και βιοψιία του εντέρου.

Πόσο αποτελεσματική είναι η μέθοδος του βιοσυντονισμού;

Η μέθοδος του βιοσυντονισμού έχει εποδειχθεί ότι έχει ποσοστά επιτυχίας, σε πάνω από το 80% των ασθενών που την εμπιστεύτηκαν. Αυτό σημαίνει ότι οι 8 από τους 10 με παρόμοια συμπτώματα βρίσκουν πλήρη ανακούφιση ή αξιόλογη βελτίωση στα προβλήματά τους. Περίπου το 13% βρίσκει μικρή βελτίωση ενώ το 6% δεν έχει καμιά αλλαγή.

Πόσο θα κρατήσει το θεραπευτικό αποτέλεσμα;

Συνήθως τα συμπτώματα της πάθησης συνήθως δεν επανεμφανίζονται εκτός εάν ο ασθενής επιστρέψει πίσω στις κακές του συνήθειες. 

Είναι προφανές ότι η εφαρμογή του βιοσυντονισμού δεν μπορεί να εξασφαλίσει την υγεία, επ’αόριστον γιατί αυτό εξαρτάται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο κάθε ασθενής τα προβλήματα του. Γι’ αυτό τον λόγο συστήνεται ένας έλεγχος ανά εξάμηνο ή ανά έτος.

Παράλληλη φαρμακευτική ή άλλη αγωγή

Δεν απαιτείται η διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής, είτε πρόκειται για φάρμακα της κλασσικής ιατρικής είτε της ομοιοπαθητικής ή άλλων εναλλακτικών μεθόδων. Ειδικά, τα φάρμακα της ομοιοπαθητικής και της ομοιοτοξικολογίας συνεργάζονται πολύ καλά με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού. Εάν τα φάρμακα της κλασσικής ιατρικής χορηγούνται για τα συμπτώματα για τα οποία ακολουθείτε τη μέθοδο του βιοσυντονισμού, τότε παράλληλα με τη βελτίωση της κατάστασης σας θα αρχίσει η μείωση της δοσολογίας των φαρμάκων. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να γίνεται με τη συνεργασία του γιατρού σας. 

Στην περίπτωση που παίρνετε αντι-ισταμινικά φάρμακα και χρειάζεται να γίνει διάγνωση πιθανών αλλεργιογόνων ουσιών, είναι πιθανό να χρειαστεί η διακοπή αυτών των σκευασμάτων για τουλάχιστον 3 μέρες.

Αντενδείξεις:

Γυναίκες σε εγκυμοσύνη
Άτομα με βηματοδότη

Σχόλια:

Η συμπληρωματική/εναλλακτική θεραπευτική δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει την κλασσική ιατρική. Όμως σε πολλές περιπτώσεις προσφέρει σημαντική βοήθεια ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν αρκετά αποτελεσματικά φάρμακα. 

Στόχος είναι η αποκατάσταση της ροής της ενέργειας του οργανισμού, η εξουδετέρωση των παθολογικών καταστάσεων και η ενίσχυση της υγείας.