Μέθοδοι

Μέθοδοι

Χειροπρακτική άκρων και σπονδυλικής στήλης. (Ackermann College Στοκχόλμης)

Ο Ιπποκράτης στο βιβλίο του “Περί κλειδώσεων” ήταν ο πρώτος που έδωσε έναν ορισμό στη χειροπρακτική και ονόμασε τη σπονδυλική στήλη το κέντρο της συνολικής υγείας του σώματος. Σήμερα είναι θεραπεία εκλογής για την ανακούφιση και την αποκατάσταση μυοσκελετικών δυσλειτουργιών, όπως οσφυαλγία, ισχιαλγία, πρωτοπαθής πονοκέφαλος και ημικρανία κ.α. Ακολουθώντας μια ακριβή αξιολόγηση (ιστορικό, ψηλάφηση, ακτινολογία κ.α.) μπορούν να ανιχνευθούν “μπλοκαρίσματα” και να αποκατασταθούν χρησιμοποιώντας επιλεγμένες και ήπιες τεχνικές.

Manual Medicine (Χειροπρακτική Οσφυϊκής Μοίρας – Διαφράγματος – Αυχενικής Μοίρας κατά Bryan Mulligan)

Η μέθοδος του Bryan Mulligan χρησιμοποιεί την κινητοποίηση των αρθρώσεων και την παρατεταμένη φυσιολογική ολίσθηση των αποφυσιακών αρθρώσεων. Ο θεραπευτής εφαρμόζει παθητικές τεχνικές κινητοποίησης και ο ασθενής ταυτόχρονα εκτελεί ενεργητικές φυσιολογικές κινήσεις. Η εφαρμογή των τεχνικών γίνεται χωρίς πόνο και προκαλεί άμεση και διαρκή βελτίωση της κινητικότητας και της λειτουργικότητας και μείωση των συμπτωμάτων. 


P.N.F. (Ιδιοδέκτρια Νευρομυϊκή Διευκόλυνση)

Είναι μια εξειδικευμένη μέθοδος κινησιοθεραπείας που ενδυναμώνει ολόκληρο το σώμα με κύριο στόχο την αποκατάσταση της πάσχουσας περιοχής. 


McKenzie

Είναι μια αναγνωρισμένη μέθοδος αυτοθεραπείας με την οποία ο ασθενής αφού εκπαιδευτεί σωστά από τον θεραπευτή μπορεί με επαναλαμβανόμενες ασκήσεις να αντιμετωπίσει μια σειρά προβλημάτων στην οσφυϊκή μοίρα (μέση), στον αυχένα και στις αρθρώσεις. 


Trigger Points

Μυϊκά σημεία πυροδότησης πόνου. Είναι μέθοδος η οποία με εξειδικευμένες πιέσεις και διατάσεις διακόπτει τον φαύλο κύκλο σπασμός – πόνος – σπασμός. 


Βελονισμός

Στο Βελονισμό ιδιαίτερα λεπτές βελόνες τοποθετούνται σε ειδικά σημεία του σώματος, γνωστά σαν “σημεία βελονισμού” με σκοπό να:

  • θεραπεύσουμε διάφορες παθήσεις.
  • ανακουφίσουμε τον άρρωστο από βασανιστικά συμπτώματα.
  • προλάβουμε την εκδήλωση μιας ασθένειας.
  • τονώσουμε και να αναζωογονήσουμε γενικά τον οργανισμό.
  • σταματήσουμε τον οξύ ή χρόνιο πόνο.
  • ελαττώσουμε τα φάρμακα σε μια χρόνια πάθηση.
  • καταπολεμήσουμε τη παχυσαρκία, το κάπνισμα, τον αλκοολισμό.
  • περιορίσουμε το θεραπευτικό αδιέξοδο που συναντάμε συχνά σε χρόνιες εκφυλιστικές παθήσεις.