Μέτρηση Oξειδωτικού Στρες

Μέτρηση Οξειδωτικού Stress

Φυσιοθεραπεια Θερμη Θεσσαλονικης και Βιοσυντονισμος

Το οξειδωτικό stress είναι η φθορά που προκαλείται στον οργανισμό μέσω της αυξημένης παραγωγής ελευθέρων ριζών. Η φθορά αυτή προκαλείτε μέσω της διαδικασίας οξείδωσης. Στον ανθρώπινό οργανισμό κατά την οξείδωση παράγονται ουσίες γνωστές ως «ελεύθερες ρίζες». Η οξειδωτική καταστροφή από τις ελεύθερες ρίζες αυξάνεται παράλληλα με την ηλικία και θεωρείται ότι αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες της διαδικασίας γήρανσης και ασθενειών.

 

Το οξειδωτικό stress προκαλεί σοβαρές κυταρικές βλάβες και γι΄αυτό θεωρείται η κύρια αιτία που οδηγεί στην γήρανση και στην ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών καθώς και πλήθος εκφυλιστικών παθήσεων όπως: καρδιαγγειακά νοσήματα, Σακχαρώδη Διαβήτη, Υπογονιμότητα, Αρτηριοσκλήρωση, Παχυσαρκία, Νόσο Parkinson, Ελκλωδη κολίτιδα, Σκλήρυνση κατά πλάκας, Νόσο Alzheimer κ.ά.

Το οξειδωτικό stress δεν αποτελεί ασθένεια αλλά μια αρνητική κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει ή να επιταχύνει μια ασθένεια.

       Η εξέταση του οξειδωτικού stress     με σίελο αποτελέι επαναστατικό νέο δείκτη για την κατάσταση της υγείας. Η σωστή ερνηνεία μας βοηθάει να πάρουμε έγκαιρα μέτρα για να προλάβουμε και να αντιμετωπίσουμε πολλά νοσήματα που συνδέονται με το αυξανώμενπ οξειδωτικό stress.

       Σε ποιούς απευθύνεται η εξέταση:

  • Σε υγιή άτομα , έτσι ώστε να ανιχνεύθεί το stress πριν προκαλέσει βλάβες στα κύτταρα (πρόωρη γήρανση,ασθένειες) και να αντιμετωπισθεί.
  • Σε ασθενείς με συγκεκριμένη αγωγή προκειμένου να εκτιμιθεί η πορεία της θεραπείας και η εξέλιξη της ασθένειας.
  • Σε αθλητές, η ιδιαίτερες συνθήκες με αυξημένες διατροφικές απαιτήσεις που ακολουθούν είναι συχνά απαραίτητο να εκτιμηθεί το οξειδωτικό stress προκειμένου να μην υποστεί βλάβες και φθορά ο οργανισμός.